Online előjegyzés Online eredmények

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

Újszülött Osztály

Az osztályra beutalt betegeket a következő telefonszámon érhetik el: 0367-730.008 naponta, 12:00 és 14:00 óra között.


A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Neonatológia Osztálya gondoskodik úgy az egészséges, mint a koraszülött vagy beteg időre született újszülöttekről is.

Az Újszülött Osztály 33 ággyal működik, melyek a következő képpen vannak alegységekre osztva:
 
Intenzív Terápiás 4 ágy
Koraszülöttek 14 ágy
Normál súlyú újszülöttek 15 ágy

Az osztályon felújított, rooming-in típusú (az anya és csecsemője egy szalonban van), saját mosdóval rendelkező kórtermek vannak.

Az Újszülött Osztály modern felszereltségének köszönhetően, az Egészségügyi Minisztérium előírásainak megfelelően, biztosítani tudja az újszülött újraélesztését a szűlőszobában és a beteg újszülöttek intenzív terápiás kezelését: a baba ellátása zárt és nyitott inkubátorban, mesterséges lélegeztetés, fényterápia, köldökvéna vagy periferális katéterezés, teljes vagy részleges parenterális táplálás, entertális táplálékkiegészítés kornak megfelelő tápszerekkel, életfunkciók megfigyelése, antibiotikus kezelés, ultrahang vizsgálatok, hallás-screening, ritka metabolikus betegségek szűrése, a beteg radiológiai kivizsgálása az osztályon, nem invazív bilirubin szint meghatározás, állandó vérgáz-analízis.

Az újszülött első vizsgálata és állapotának felmérése a születés utáni 60 másodpercben, az osztályon dolgozó orvosok által, a szűlőszobában történik és a következő paramétereket értékeli: spontán légzés, szívfrekvencia, bőrszín, izomtónus és reflex. Ezen adatok függvényében megállapítják az újszülött Apgar pontszámát 1 és 5 percre. Amennyiben szükséges, orvosaink újraértékelik az Apgar pontszámot 10, 15, 20 perccel a születést követően, amíg az meghaladja a 6-os értéket.

Az osztályon dolgozó szakemberek:

  • dr. Gyulai Gabriella Gyerekgyógyász főorvos, újszülött-gyógyász szakorvos, osztályvezető 
  • dr. Ivácson Lilla - Újszülött-gyógyász szakorvos
  • dr. György-Burián Emőke, Újszülött-gyógyász szakorvos 
  • dr. Csutak Emese - Medic specialist neonatologie

Munkájukat 17 egészségügyi asszisztens, 7 betegápoló és 2 takarító segíti.

Az osztály személyzete.

Couldn't make connection 2.