Online előjegyzés Online eredmények

Újszülött Osztály

Az osztályra beutalt betegeket a következő telefonszámon érhetik el: 0367-730.008 naponta, 12:00 és 14:00 óra között.


A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Neonatológia Osztálya gondoskodik úgy az egészséges, mint a koraszülött vagy beteg időre született újszülöttekről is.

Az Újszülött Osztály 33 ággyal működik, melyek a következő képpen vannak alegységekre osztva:
 
Intenzív Terápiás 4 ágy
Koraszülöttek 14 ágy
Normál súlyú újszülöttek 15 ágy

Az osztályon felújított, rooming-in típusú (az anya és csecsemője egy szalonban van), saját mosdóval rendelkező kórtermek vannak.

Az Újszülött Osztály modern felszereltségének köszönhetően, az Egészségügyi Minisztérium előírásainak megfelelően, biztosítani tudja az újszülött újraélesztését a szűlőszobában és a beteg újszülöttek intenzív terápiás kezelését: a baba ellátása zárt és nyitott inkubátorban, mesterséges lélegeztetés, fényterápia, köldökvéna vagy periferális katéterezés, teljes vagy részleges parenterális táplálás, entertális táplálékkiegészítés kornak megfelelő tápszerekkel, életfunkciók megfigyelése, antibiotikus kezelés, ultrahang vizsgálatok, hallás-screening, ritka metabolikus betegségek szűrése, a beteg radiológiai kivizsgálása az osztályon, nem invazív bilirubin szint meghatározás, állandó vérgáz-analízis.

Az újszülött első vizsgálata és állapotának felmérése a születés utáni 60 másodpercben, az osztályon dolgozó orvosok által, a szűlőszobában történik és a következő paramétereket értékeli: spontán légzés, szívfrekvencia, bőrszín, izomtónus és reflex. Ezen adatok függvényében megállapítják az újszülött Apgar pontszámát 1 és 5 percre. Amennyiben szükséges, orvosaink újraértékelik az Apgar pontszámot 10, 15, 20 perccel a születést követően, amíg az meghaladja a 6-os értéket.

Az osztályon dolgozó szakemberek:

  • dr. Gyulai Gabriella Gyerekgyógyász főorvos, újszülött-gyógyász szakorvos, osztályvezető 
  • dr. Ivácson Lilla - Újszülött-gyógyász szakorvos
  • dr. György-Burián Emőke, Újszülött-gyógyász szakorvos 
  • dr. Grigore Ioana, Gyerekgyógyász szakorvos

Munkájukat 17 egészségügyi asszisztens, 7 betegápoló és 2 takarító segíti.

Az osztály személyzete.

Couldn't make connection 2.