Online előjegyzés Online eredmények

Patológiai Laboratórium

A kórház Szövettani és Patológiai Intézete három részlegből áll: Kórszövettani részleg, Citológia részleg és Proszektúra részleg.

A Kórszövettani részleg biztosítja a sebészeti beavatkozások következtében begyűjtött szövet- és szervrészletek kórszövettani (mikroszkópos diagnózis) vizsgálatát. A szerv- és szövetrészletek mikroszkópos vizsgálata elengedhetetlen, hisz döntő szerepe van a terápiai-magatartás meghatározásában számos betegség esetén (rák, egyes gyulladások és degeneratív betegségek). Ugyanakkor a kórház jó munkakapcsolatokat ápol más, országunkban működő laboratóriumokkal, melyek korszerű vizsgálati módszerekkel segítik a szövettani diagnózist immunohisztokémia, molekuláris biológia területén.

A Citológia részleg a citológiai anyagok (speciális sejteket tartalmazó folyékony biológiai anyagok) elemzését végzi: méhnyaki-hüvelyi minta, vékonytűvel leszívott pajzsmirigy, mell- és tüdő minta, a szervezet természetes üregeiből (mellhártya, hashártya, stb.) nyert minták. A citológiai vizsgálathoz szükséges feldolgozást legtöbbszőr Papanicolau festési technikával végzik.

A Proszektúra részleg azon betegeknek nyújt szolgáltatásokat, akik a kórház területén hunytak el: klinikai boncolást végez az elhalálozási diagnózis pontos meghatározásához, balzsamozást, tisztítást és kozmetizálást biztosít.

Az Intézetben dolgozó orvosok:

  • dr. Stan Octavian, szövettani és patológus osztályvezető főorvos
  • dr. Florescu Andrei, szövettani és patológus főorvos
  • dr. Titescu Sanda Sorina, szövettani és patológus főorvos

Munkájukat 1 citológiai biológus és 5 egészségügyi asszisztens segíti.

Couldn't make connection 2.