Online előjegyzés Online eredmények

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

Patológiai Laboratórium

A kórház Szövettani és Patológiai Intézete három részlegből áll: Kórszövettani részleg, Citológia részleg és Proszektúra részleg.

A Kórszövettani részleg biztosítja a sebészeti beavatkozások következtében begyűjtött szövet- és szervrészletek kórszövettani (mikroszkópos diagnózis) vizsgálatát. A szerv- és szövetrészletek mikroszkópos vizsgálata elengedhetetlen, hisz döntő szerepe van a terápiai-magatartás meghatározásában számos betegség esetén (rák, egyes gyulladások és degeneratív betegségek). Ugyanakkor a kórház jó munkakapcsolatokat ápol más, országunkban működő laboratóriumokkal, melyek korszerű vizsgálati módszerekkel segítik a szövettani diagnózist immunohisztokémia, molekuláris biológia területén.

A Citológia részleg a citológiai anyagok (speciális sejteket tartalmazó folyékony biológiai anyagok) elemzését végzi: méhnyaki-hüvelyi minta, vékonytűvel leszívott pajzsmirigy, mell- és tüdő minta, a szervezet természetes üregeiből (mellhártya, hashártya, stb.) nyert minták. A citológiai vizsgálathoz szükséges feldolgozást legtöbbszőr Papanicolau festési technikával végzik.

A Proszektúra részleg azon betegeknek nyújt szolgáltatásokat, akik a kórház területén hunytak el: klinikai boncolást végez az elhalálozási diagnózis pontos meghatározásához, balzsamozást, tisztítást és kozmetizálást biztosít.

Az Intézetben dolgozó orvosok:

  • dr. Stan Octavian, szövettani és patológus osztályvezető főorvos
  • dr. Florescu Andrei, szövettani és patológus főorvos
  • dr. Titescu Sanda Sorina, szövettani és patológus főorvos

Munkájukat 1 citológiai biológus és 5 egészségügyi asszisztens segíti.

Couldn't make connection 2.