Online előjegyzés Online eredmények

Aneszteziológia és Intenzív Terápia

Az osztályra beutalt betegeket a következő telefonszámon érhetik el: 0367-730.004.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztálya a megye összes kritikus betegségben szenvedő páciensét ellátja. Az osztály 20 ággyal működik.

Az Intenzív Terápiás Osztályon azokat a betegeinket kezeljük, akiknek megváltozott életfunkciójuk vagy szervi sérüléseik veszélyeztetik életben maradásukat. Ennek érdekében az osztály a következő felszerelésekkel van ellátva: lélegeztetőgép a légzőszervek működésének helyettesítésére, dialízis készülék a veseműködés helyettesítésére, különböző monitorok a páciensek megfigyelésére (vérnyomás, szívfrekvencia, a vér oxigén és széndioxid telítettsége, a vér pH értéke, stb.)

Az osztály 3 részlegből áll:

 1. Aneszteziológia részleg (Érzéstelenítés)
 2. Intenzív Terápiás részleg
  1. Érzéstelenítés utáni
  2. Intenzív Terápia
 3. Transzfúziós részleg

Az Aneszteziológia részleg biztosítja a kórházban történő összes sebészeti beavatkozás számára szükséges érzéstelenítést 7 darab magas teljesítményű szakberendezéssel.

Az Intenzív Terápiás részleg a következő betegségeket kezeli: politraumás betegek, szepszisben lévő betegségek, légzési elégtelenségek, akut és/vagy vérző hasnyálmirigy gyulladás, gyomorvérzés, kómás betegek, mérgezések, vipera és más mérgeskígyó marások, súlyos agyvérzés, akut veseelégtelenség, delíriumtól vagy elvonási tünetektől szenvedő betegek.

Transzfúziós részleg biztosítja a szükséges vért a kórházban történő minden sebészeti beavatkozáshoz. Transzfúziós részlegünk felszerelése is performáns, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő. A szükséges vért a városban működő Vérközpont biztosítja.

Fontos megjegyezni, hogy a vér életet jelenthet. Véradással kapcsolatos további információkat a sepsiszentgyörgyi Vérközpontban (Gróf Mikó Imre utca, 11 szám, tel: 0367-401.164, 0365-401.156) vagy a www.doneazasange.ro internetes oldalon találhat.

Az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztályon dolgozó orvosok:

 • dr. Jakab Emese Enikő, aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • dr. Blényesi Olga, aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • dr. Zöldi Márta-Melinda, aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • dr. Kotró-Kosztándi Kinga, aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos
 • dr. Costache Cătălin, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos
 • dr. Buzsi Janka, ATI szakorvos osztályvezető
 • dr. Egyed Andrea, ATI szakorvos
 • dr. Páll Rodica, ATI rezidens orvos
 • dr. Anca Octavian-Alexandru, IV éves rezidens orvos

Munkájukat 24 egészségügyi asszisztens, 1 nővér és 6 betegápoló segíti.


Betegek jogai:
ATI
Couldn't make connection 2.