Online előjegyzés Online eredmények

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

Neurológia

Az osztályra beutalt betegeket a következő telefonszámon érhetik el: 0367-730.007 naponta, 12:00 és 14:00 óra között.

A neurológia, más néven ideggyógyászat a pszichiátriához hasonlóan, az idegrendszer megbetegedéseinek diagnózisával és kezelésével foglalkozó orvosi szakma, feladata azonban nem a lelki, hanem a szervi eredetű zavarok feltárása és terápiája.

A neurológiai betegségek okukat és tüneteiket tekintve igen sokfélék. A panaszok között leggyakoribbak a különböző jellegű zsibbadások, bénulások, látászavarok, szédülés, egyensúly és mozgáskoordinációs zavarok, fájdalomszindrómák, görcsök, eszméletvesztések, a gondolkodás egyes zavarai, emlékezési problémák.

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház keretén belül működő Neurológia Osztály 40 ággyal várja betegeit a B pavilonjában.

Az osztály diagnosztizálja és kezeli az agyvérzés, agyér keringési zavarait, az agyér anevrizmákat, idegrendszeri gyulladásokat, idegszál becsípődéseket és gyulladásokat, a gerincsérv panaszait, a Parkinson, Sclerozis Multiplex, Miasphenia Gravis, epilepszia betegségekben szenvedőket.

A minél gyorsabb és pontosabb diagnózis felállítása érdekében, pácienseink, nyaki-cervikális ecodoppler, EEG és CT vizsgálatokban is részesülhetnek.

Az osztályon dolgozó orvosok:

  • dr. Popescu Ioana-Elena - neurológus osztályvezető főorvos
  • dr. Téglás Ágnes - neurológus főorvos
  • dr. Dávid Szuhánszky Réka - neruológus szakorvos
  • dr. Gál Zsuzsanna - neurológus szakorvos

Munkájukat egy pszichoszociológus 9 egészségügyi asszisztens, 1 nővér és 6 betegápoló segíti.

Az osztály személyzete.

Couldn't make connection 2.