Online előjegyzés Online eredmények

Jo tudni 5 tipp amivel fejleszthetjuk a gyerekeink taplalozasat

Nem mindig könnyű rávenni a gyerekeket egy kiegyensúlyozott és egészséges étrendre. Egy egészséges zöldség vagy gyümölcs 🥦🍌 és egy darab csokoládé közül 🍫🧃 a gyerek minden bizonnyal az egészségtelen lehetőséget választja, ha teheti.

Íme 5 tipp, amelyek segítségével már kiskoruktól kezdve egészséges táplálkozásra lehet szoktatni a gyerekeket:
✅ 𝐍𝐞 𝐡𝐚𝐠𝐲𝐣𝐚 𝐤𝐢 𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐠𝐞𝐥𝐢𝐭
Legyen szó gyümölcsről vagy egy tál gabonapehelyről és tejről, a reggeli energiával tölt fel, és segít megőrizni azt a nap folyamán. Ha sikerül rávenni a gyerekeket, hogy minden nap reggelizzenek, valószínű, hogy életük végéig megtartják ezt a jó szokásukat.

✅ 𝐕𝐚́𝐥𝐚𝐬𝐬𝐳𝐨𝐧 𝐞𝐠𝐞́𝐬𝐳𝐬𝐞́𝐠𝐞𝐬 𝐞́𝐭𝐞𝐥𝐞𝐤𝐞𝐭
Van úgy, hogy a gyerek nassolni akar valamit, kényelmesebb kekszet vagy chipset adni neki, de ezeknek a rágcsálnivalóknak általában alacsony a tápanyag- illetve magas a kalóriatartalmuk. Igyekezzünk egészséges ételeket beszerezni, például gyümölcsöket, dióféléket, sózatlan magvakat és édesítőszer nélküli natúr joghurtokat.

✅ 𝐌𝐢𝐧𝐞́𝐥 𝐭𝐨̈𝐛𝐛 𝐯𝐢́𝐳
Bátorítsa a gyereket, hogy gyakran igyon vizet, és csak alkalmanként fogyasszon édes italokat. Ezenkívül a frissen facsart gyümölcslevek értékes tápanyagokat tartalmaznak és energiadúsak is.

✅ 𝐀 𝐧𝐲𝐮𝐠𝐨𝐝𝐭 𝐞𝐠𝐲𝐮̈𝐭𝐭𝐞́𝐭𝐤𝐞𝐳𝐞́𝐬 𝐞𝐥𝐨̋𝐧𝐲𝐞
Csábító a tévé előtt enni, de egészségtelen a léleknek és a testnek egyaránt. Ösztönözze a gyereket a rendszeres és a családdal közös étkezésre. Ezzel nem csak a nassolásnak lehet határt szabni, de együtt töltött idő is. A nyugodt étkezés minden korosztály számára ajánlott, különösen fontos egy konstans testsúly tartásában. Körülbelül 20 percbe telik, amíg a gyomorból érkező jóllakottsági inger eljut az agyig. Bármennyire is szeretnénk, hogy a gyerek néhány perc alatt végezzen az étkezéssel, sokkal fontosabb, hogy megtanulja lassan és alaposan megrágni az ételt.

✅ 𝐄́𝐫𝐞𝐳𝐝 𝐣𝐨́𝐥 𝐦𝐚𝐠𝐚𝐝 𝐚 𝐤𝐨𝐧𝐲𝐡𝐚́𝐛𝐚𝐧 𝐞́𝐬 𝐥𝐞́𝐠𝐲 𝐤𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢́𝐯
A gyerek szívesebben eszik, ha ő is részt vehet a főzésben. Vonjuk be a gyereket különféle, számukra biztonságos konyhai feladatokba. A gyümölcsökben és zöldségekben található színek a növények természetes anyagjaiból származnak, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Adjon gyermekének színes falatokat vagy vágja érdekes formákra a zöldségeket, hogy szórakoztatóbb és vonzóbb legyen.
Couldn't make connection 2.