Programari online Rezultate analize online

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

LABORATOR RADIOLOGIE ȘI IMAGISTICĂ MEDICALĂ

Imagistica medicală este o specialitate ştiinţifică recentă, care reuneşte o largă varietate de ştiinţe în scopul studierii modului în care se formează, înregistrează, transmit, analizează, procesează, percep şi se stochează imagini ale organelor sau ţesuturilor, prin diferite tehnici, cu scopul de a le folosi pentru a diagnostica bolile.

Anatomia radiologică are ca obiect studiul organismelor pluricelulare cu ajutorul razelor X. Radiografia se utilizează pe larg în medicină, diferitele ţesuturi sau organe având transparenţe inegale la radiaţiile X.

O radiografie este înregistrarea, pe film fotografic special, a imaginii structurale a unui obiect, obţinută cu ajutorul radiaţiilor X sau gamma. Radografia permite examinarea obiectelor netransparente pentru lumină, pe baza proprietăţii acestor radiaţii de a fi mult mai penetrante.

La realizarea radiografiei, sursa de radiaţii este dispusă de o parte a obiectului, iar filmul de cealaltă parte. Străbătând obiectul, radiaţiile sunt atenuate inegal în diferitele puncte ale acestuia (în funcţie de densitatea şi de grosimea materialului), astfel încât, pe film, componentele obiectelor neomogene se diferenţiază prin contrast.

Tehnicile imagistice sunt deja de multă vreme în repertoriul medicului diagnostician. Începând cu radiografiile tradiţionale şi continuând cu o serie de investigaţii structurale şi funcţionale foarte ingenioase ale ţesuturilor şi organelor, incluzând aici şi creierul, imagistica medicală este în prezent în centrul practicilor medicale moderne.

Cea mai întâlnită tehnologie imagistică este în continuare tradiţionala radiografie. Alte tehnologii disponibile sunt ecografia cu ultrasunete (ultrasonografia), scintigrafia (camera cu scintilaţie, cunoscută şi drept camera gama), tomografia computerizată şi rezonanţă magnetică nucleară (RMN).

Laboratorul de Radiografie şi Imagistică Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă "dr. Fogolyan Kristof" Sfintu Gheorghe are laboratoare dotate cu aparatură modernă pentru a ajuta la obţinerea celui mai exact diagnostic.

Medicii din cadrul Laboratorului:

  • dr. Roşu Mátyás - medic primar radiodiagnostic, şef secţie
  • dr. Ádám Csilla - medic primar radiodiagnostic, șef secție
  • dr. Neamțu raluca - medic primar radiodiagnostic
  • dr. Ráduly-Iszlai Margit - medic specialist radiodiagnostic

Munca lor este ajutată de 7 asistenţi medicali primari de radiologie şi 1 asistentă medicală.

Couldn't make connection 2.