Programari online Rezultate analize online

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

LABORATOR ANATOMIE PATOLOGICĂ

Serviciul de Anatomie Patologică este structurat în 3 compartimente: Histopatologie, Citologie, Prosectură.

Compartimentul de Histopatologie asigură examenul histopatologic (diagnostic microscopic) pentru toate fragmentele de ţesuturi şi organe recoltate prin tehnici medico-chirurgicale - biopsii, piese operatorii. Examinarea microscopică este obligatorie pentru orice fel de fragment de ţesut sau organ, fiind crucial în stabilirea conduitei terapeutice într-o serie de afecţiuni (oncologice, unele afecţiuni inflamatorii, degenerative etc.). De asemenea, avem colaborari cu alte laboratoare din ţară în vederea efectuarii unor tehnici de examinare moderne necesare completării diagnosticului histopatologic: imunohistochimie, biologie moleculară.

Compartimentul de Citologie furnizează servicii de diagnostic pentru materiale citologice (materiale biologice în formă lichidă, cu conţinut celular specific): prelevate cervico-vaginale, puncţii aspirative cu ac fin din tiroida, sân, plămâni, brosaje bronşice, materiale de puncţie din cavităţile naturale ale organismului (pleurale, peritoneale etc.). Prelucrarea în vederea examinării citologie se efectuează în cea mai mare parte prin tehnica de colorare Papanicolau.

Compartimentul de Prosectură asigură servicii pacienţilor decedaţi, în vederea preluării acestora de către aparţinători: autopsii clinice în vederea stabilirii diagnosticului de deces, îmbalsamări, igienizări şi cosmetizări ale cadavrelor pacienţilor decedaţi în secţiile spitalului.

Medicii din cardul Serviciului:

  • dr. Stan Octavian, medic primar anatomo-patolog, şef secţie
  • dr. Florescu Andrei, medic primar anatomo-patolog
  • dr. Titescu Sanda Sorina, medic primar anatomo-patolog

Munca lor este ajutată de 1 biolog citologie şi 5 asistenţi medicali.

Couldn't make connection 2.