Programari online Rezultate analize online

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ

Pacienţii internaţi pe Secţie pot fi contactaţi telefonic la numărul 0367-730.005.

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă "dr. Fogolyán Kristóf" deserveşte toate cazurile critice din judeţul Covasna. Secţia funcţionează cu 20 de paturi.

În Secţia de Terapie Intensivă sunt admişi pacienţi cu funcţii alterate sau organe lezate, care le pun viaţa în primejdie. Din acest motiv Secţia de Terapie Intensivă este dotată cu: aparate de ventilaţie pentru suplinirea funcţiei respiratorii, aparate de dializă pentru suplinirea funcţiei renale, monitoare de diferite tipuri pentru supravegherea a cât mai mulţi parametri (tensiune arterială, alură ventriculară, saturaţia sângelui în oxigen şi CO2, măsurarea pH sângelui, presiuni în cavităţile inimii, etc).

Secţia este structurată în trei compartimente:

 1. Anestezie
 2. Terapie Intensivă:
  1. Postanestezie     
  2. Terapie Intensivă
 3. Compartimentul de Transfuzie Sanguină

Compartimentul de Anestezie furnizează servicii de anestezie pentru toate operaţiile din cadrul Spitalului, dispunând de 7 aparate de anesteziologie performante.

În cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă se tratează următoarele afecţiuni: politraumatisme, boli ajunse în stare septică, insuficienţă respiratorie, pancreatită acută, ciroze hepatice aflate în şoc hemoragic,hemoragii digestive, pacienţi aflaţi în comă, intocsicaţii, muşcături de viperă sau alte specii de şerpi veninoşi, atacuri vasculare grave, insuficienţă renală şi acută, bolnavi aflaţi în delir sau sindrom de sevraj, varicelă.

Compartimentul de Transfuzie asigură sângele necesar pentru toate tipurile de intervenţii chirurgicale din cadrul Spitalului. Acesta este, la rândul lui, dotat cu aparatură de ultimă generaţie din domeniu. Sângele necesar este furnizat de Centrul de Transfuzie Sanguină.

Este important de menţionat, că sângele poate însemna viaţa. Mai multe informaţii legate de posibilităţile de donare de sânge puteţi afla de la Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe (str. Gróf Mikó Imre, nr. 11, tel: 0367-401.164, 0365-401.156) sau accesând pagina de internet www.doneazasange.ro.

În cadrul Secţiei lucrează 9 medici:

 • dr. Jakab Emese, medic primar specialitatea A.T.I.
 • dr. Blényesi Olga, medic primar specialitatea A.T.I.
 • dr. Zöldi Márta Melinda, medic specialist specialitatea A.T.I.
 • dr. Kotró Kosztandi Kinga, medic primar specialitatea A.T.I.
 • dr. Costache Cătălin, medic primar specialitatea A.T.I.
 • dr. Branner Janka, Medic specialist specialitatea A.T.I., şef secţie
 • dr. Egyed Andrea, Medic specialist specialitatea A.T.I.

Munca lor este ajutată de 24 asistente medicale, o soră medicală şi 6 infirmiere.


Drepturile pacienților:
Personalul sectiei Anestezie și terapie intensivă
Couldn't make connection 2.