Programari online Rezultate analize online

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

Bine de stiut 5 sfaturi pentru imbunatatirea alimentatiei copiilor tai

Bine de stiut 5 sfaturi pentru imbunatatirea alimentatiei copiilor tai

Nu este întotdeauna ușor să îi faci pe copii să mănânce echilibrat și sănătos, mai ales când tentațiile sunt la tot pasul. Între o legumă sau un fruct sănătos 🥦🍌 și o bucată de ciocolată sau un suc acidulat🍫🧃 cel mic va alege cu siguranță varianta nesănătoasă, dacă este lăsat.

Iată cinci sfaturi pentru a-i ajuta să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă:
✅ 𝐍𝐮 𝐬𝐚̆𝐫𝐢𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐣𝐮𝐧
Fie că este vorba doar de un fruct sau un bol cu cereale și lapte, micul dejun îți încarcă bateriile și te ajută să-ți menții energia aproape toată ziua. Daca reușiți să-i faceți pe copii să ia micul dejun în fiecare zi, este foarte posibil să-și păstreze acest bun obicei toată viața.

✅ 𝐀𝐥𝐞𝐠𝐞𝐭̦𝐢 𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐬𝐞
Atunci când simți nevoia să ronțăi ceva, e mai comod să mănânci biscuiți sau chips-uri, însă aceste gustări sunt, de obicei, sărace în nutrienți și conțin multe calorii. Încercați să vă aprovizionați cu gustări sănătoase, cum ar fi fructele, nucile, semințele nesărate și iaurturile simple, fără îndulcitori.

✅ 𝐁𝐞𝐭̦𝐢 𝐚𝐩𝐚̆
Încurajați copiii să bea apă des și păstrați băuturile dulci doar pentru răsfățul ocazional. De asemenea, sucurile din fructe proaspăt stoarse pot conține elemente nutritive valoroase și pot da energie organismului.

✅ 𝐌𝐚̂𝐧𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐧𝐮 𝐯𝐚̆ 𝐠𝐫𝐚̆𝐛𝐢𝐭̦𝐢
Este tentant să mănânci în fata televizorului, însă este nesănătos pentru minte și organism. Încurajați copiii să mănânce mese regulate și mâncați în familie cât mai des posibil. Astfel, nu numai că reduceți ronțăielile, dar petreceți și timp împreună. Mâncatul pe îndelete este recomandat pentru orice vârstă, mai ales dacă vreți să mențineți controlul asupra kilogramelor. Durează cam 20 de minute ca mesajul transmis de stomac, atunci când este sătul, să ajungă la creier. Oricât de mult ne-ar plăcea ca cei mici să termine masa în câteva minute, este mult mai important ca ei să învețe să încetinească ritmul și să mestece mâncarea în mod corespunzător.

✅ 𝐃𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢-𝐯𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐟𝐢𝐭̦𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢
Copiii sunt mai dispuși să mănânce dacă participă la prepararea mâncării. Gătiți și distrați-vă împreună, lăsați-i să vă ajute la diverse sarcini în bucătărie, pe care le considerați sigure pentru ei. Toate culorile din fructe și legume provin din substanțele naturale ale plantelor, care au efecte benefice asupra corpului nostru. Oferiți-i copilului gustări pline de culoare, și tăiați legumele în forme interesante pentru a le face să pară mult mai distractive și atractive.
Couldn't make connection 2.