Programari online Rezultate analize online

Bine de stiut Recomandari pe timp de canicula

Bine de stiut Recomandari pe timp de canicula

☀️ În ultimele zile, mai multe persoane din județul Covasna au solicitat sprijinul Ambulanței, prezentând stări de lipotimie din cauza temperaturilor ridicate.

❗️ Cele mai expuse la efectele caniculei sunt persoanele vârstnice, precum și cele care suferă de diferite afecțiuni medicale, în special respiratorii sau cardiace.

🥵 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐜𝐮 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫𝐚̆, 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐜𝐚̂𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢:

⚠️ Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00!
✅ Dacă aveți aparat de aer condiționat, reglați-l astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât cea ambientală;
👒 Dacă este necesar să ieșiți din casă, purtați pălării de soare, haine lejere din fibre naturale și de culori deschise
💦 Faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă la final
🥛 Consumați zilnic între 1,5 și 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute.
🍻❌ Evitați alcoolul și băuturile cu conținut ridicat de cofeină
🍒 Consumați, în schimb, fructe și legume proaspete (pepenele galben și cel roșu, cireșele și merele sunt ideale în zilele toride)
👴👶 Aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități) oferindu-le, în mod regulat, lichide chiar dacă nu vi le solicită;
❗️ Păstrați contactul permanent cu vecinii, rudele, sau cunoștințele care sunt în vârstă, sau cele care au dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.
Couldn't make connection 2.