Programari online Rezultate analize online

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

Bine de Stiut - Ce mancam daca avem diabet

Bine de Stiut - Ce mancam daca avem diabet

Peste 400 de milioane de oameni din toată lumea sunt afectați de diabet. Această boală poate duce la complicații grave dacă nu este ținută sub control, iar alimentația joacă un rol cheie în acest sens.

𝐈𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚̂𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐚𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐝𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭:

🐠 Pește: Este recomandat ca fiecare om să consume cel puțin două porții de pește pe săptămână, dintre care una să fie un pește gras precum somon, sardine sau macrou, bogați în Omega 3. Pentru cei cu diabet, consumul de pește poate fi o modalitate ușoară de a se proteja împotriva afecțiunilor rinichilor, care pot apărea des. Un adult din trei diagnosticați cu diabet ajunge să aibă probleme cu rinichii.

🫘🥜 Nuci și alune: Câteva nuci consumate în fiecare zi îi pot ajuta pe cei cu diabet și colesterol ridicat. Migdalele, fisticul, alunele de pădure, caju și nucile sunt opțiuni sănătoase pentru o gustare rapidă între mesele principale. Trebuie avută în minte, însă, cantitatea.

☑️ Iaurtul grecesc: Iaurtul grecesc poate îmbunătăți tensiunea arterială, metabolismul, inclusiv rezistența la insulină, și poate duce la eliminarea grăsimii din zona abdominală, toți factori care pot crește riscul de diabet și de boli cardiovasculare. Iaurtul grecesc are multe proteine, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate pentru un timp mai îndelungat, și nu conține zahăr adăugat.

🍚🥄 Ovăzul: Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, ceea ce ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și a unei greutăți corporale optime. În plus, protejează și inima. Un studiu realizat în urmă cu câțiva ani a arătat că persoanele cu diabet de tip 2 care mănâncă ovăz la micul dejun au un nivel mai bun de glucoză în sânge față de cei care au consumat altceva. Este important de știut că este vorba despre ovăzul simplu, nu despre cel cu zahăr sau miere!
Couldn't make connection 2.