Programari online Rezultate analize online

Siteul se află sub mentență. Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create.
Dorim să vă asigurăm, că pagina este în continuare funcțională, respectiv și modulul de programări.

Bine de stiut Bolile autoimune si infertilitate

Bine de stiut Bolile autoimune si infertilitate

Sistemul imunitar este protectorul organismului, fiind conceput să descompună substanțele nocive, însă atunci când începe să atace țesutul sănătos, fiecare parte a corpului poate fi afectată, inclusiv sistemul reproducător. Termenul „boli autoimune” se referă la un grup de peste 80 de afecțiuni în care sistemul imunitar este excesiv de activ.

🤰 Legăturile dintre bolile autoimune și infertilitate sunt complexe, iar femeile cu afecțiuni preexistente prezintă un risc mai mare de infertilitate decât cele care nu suferă de astfel de boli. În timpul sarcinii, organismul inițiază un proces prin care redirecționează sistemul imunitar al mamei pentru a proteja embrionul de atacurile altor surse. Totuși, pentru femeile cu boli autoimune, sistemul imunitar nu reușește să recunoască embrionul și îl atacă, ceea ce poate provoca avorturi spontane recurente 🙇‍♀️

𝗜𝗮𝘁𝗮̆ 𝟰 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲 𝗶̂𝗺𝗽𝗶𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮̆ 𝗽𝗲 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗿𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘀𝗮̆𝗿𝗰𝗶𝗻𝗮𝘁𝗲:

🩺𝗟𝘂𝗽𝘂𝘀 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝗶𝗰 - sistemul imunitar atacă țesutul sănătos, provoacă inflamație și, în cele din urmă, duce la deteriorarea țesuturilor în întregul corp. Boala afectează totul, de la piele, rinichi și vasele de sânge, până la creier. Femeile cu lupus au mai multe riscuri de a dezvolta complicații ale sarcinii, inclusiv avort spontan. Aproximativ o treime dintre femeile cu lupus nasc prematur. Din fericire, dacă femeile sunt în remisie înainte de concepție, pot duce sarcinile la termen.
🩺𝗔𝗿𝘁𝗿𝗶𝘁𝗮 𝗿𝗲𝘂𝗺𝗮𝘁𝗼𝗶𝗱𝗮̆ - este o formă cronică de artrită care provoacă inflamație, degenerare și durere în articulații și oase. Unele dintre medicamentele utilizate pentru tratarea simptomelor pot duce la infertilitate și probleme în timpul sarcinii, inclusiv malformații congenitale la făt sau naștere prematură. Dacă doriți să concepeți și să luați medicamente pentru artrita reumatoidă, consultați-va medicul care vă are sub observație, dar și un specialist în infertilitate, pentru a afla cum este cel mai bine să procedați.
🩺 𝗦𝗰𝗹𝗲𝗿𝗼𝗱𝗲𝗿𝗺𝗶𝗲 - sistemul imunitar provoacă îngroșarea și strângerea pielii și a vaselor de sânge, iar cicatricile se formează pe rinichi și plămâni. În timp ce sclerodermia localizată afectează doar pielea, cea sistemică afectează organele și țesutul conjunctiv care leagă și susține celulele, organele și țesuturile corpului. Localizată, afectează rar sarcina, cu toate acestea femeile cu forme sistemice de sclerodermie necesită monitorizare suplimentară în timpul sarcinii, fiind expuse riscului de a dezvolta travaliu prematur și o serie de probleme renale.
🩺 𝗕𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗹𝗶𝗮𝗰𝗮̆ – simptomele sunt declanșate de ingestia de gluten, o proteină care se găsește în grâu, secară și orz. Consumul de gluten declanșează un răspuns imunitar la persoanele cu această afecțiune, ceea ce duce la deteriorarea intestinului subțire, inflamație și lipsa absorbției nutrienților. Unele cercetări au arătat că boala celiacă perturbă fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei. Totodată le afectează pe femeile însărcinate care suferă de această afecțiune.
Couldn't make connection 2.