Bine de stiut Alimentatia in Ianuarie
De obicei vremea devine mai friguroasă și sosește iarna mai severă. Acum chiar avem nevoie de mei și de ovăz. Mere, pere, stafide, smochine sau struguri bine conservați sunt cu adevărat benefice pentru sistemul nervos.Pâinea integrală este principalul ajutor al digestiei, promotorul peristaltismului. Acum este momentul pentru a consuma pâine prăjită cu usturoi , deoarece conținutul de fibre este deja semnificativ redus datorită compoziției nutrienților disponibili. Să ținem cont de asemenea, că pâinea nu trebuie neapărat să fie mâncată cu ceva, pâinea este un aliment întreg în sine! Tatăl meu a spus așa când am cerut ceva lângă pâine: „Mănâncă trei feluri: pâinea, coaja, miezul!”
Gospodăria noastră este echilibrată de consumul abundent de gulie, ridiche neagră, varză, legume rădăcinoase. În ianuarie, tulpinile de ceapă verde, lucerna, trifoiul pe care le producem noi au o importanță deosebită. Iarba de grâu cultivată în arpagic este de un mare folos precum și clorofila proaspătă.
Importanța legumelor și fructelor
Merele și perele cu coajă tare și fără gust trebuie curățate și condimentate cu stafide, ghimbir sau scorțișoară. Gustul dulce poate fi înlocuit cu puțină miere. Dacă doriți să mâncați o banană, prăjiți-o (în coajă) și mâncați-o condimentată cu vanilie și scorțișoară.
Varza crudă are o mare importanță în timpul iernii. Gătit, aburit își pierde aproape toată valoarea, similar cu conopida. Crud este un medicament important pentru ficat și bilă. Este foarte eficient în curățarea rinichilor și a vezicii urinare cartofi prăjiți în coajă cu hrean. Sfecla crudă este importantă în tratamentul și prevenirea cancerului, ar trebui să avem ca mâncare zilnică iarna, să folosim la salata de seară!