Programari online Rezultate analize online

Metodologia de vizitare a pacientilor cu COVID-19

Metodologie de vizitare a pacienților COVID-19 cu simptome severe de boală

în cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe

valabil începând cu 7 Martie 2022

Vizitarea pacienților COVID-19

Pe perioada internării în unitatea sanitară, pacientul infectat cu SARS–CoV2 care prezintă simptome severe de boală poate beneficia, la cerere de vizita unui membru al familiei cu acordul medicului curant. Aparținătorii programați la vizită conform listei, se prezintă la ora 12:45 pentru a completa declaraţia la nivelul punctului de triaj.

 1. Reguli Privind vizita
 2. Vizita pe secție se realizează în zilele lucrătoare în intervalul orar 13:30-14:30. Minorilor sub 12 ani nu le este permis accesul ca vizitatori.
  Pacientul poate fi vizitat de o singură persoană pe zi, timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute.
  Aparținătorul de la intarea pe poarta principală și până la ieșire vor fi întotdeauna însoțiti.
  Aparținătorii vor fi triați epidemiologic la intarea în zona de echipare de persoana care supraveghează echiparea.
  Măsuri sanitare ce se impun în timpul vizitei:

  • vizitatorul îsi va dezinfecta mâinile înainte de echipare;
  • vizitatorul va purta echipament de protecție complet: mască, combinezon, mănuși, vizieră, inscripționarea pe echipament „vizitator”;
  • vizitatorului NU îi este permis contactul cu pacientul;
  • vizitatorul va evita contactul cu suprafețele din spital;
  • vizitatorului îi este interzisă introducerea vre-unui obiect personal (telefon mobil, brichetă, ţigări);
  • vizitatorului îi este interzisă preluarea obiectelor personale de la pacienți;
  • aparținătorii își vor depozita lucrurile peronale în saci sigilaţi aflaţi în zona de echipare pe toata perioada vizitei.
 3. PROGRAMAREA VIZITEI
 4. Vizitatorul va înainta o cerere de vizitare a pacientului pe adresa de e-mail: programarivizite@spitfog.ro, acesta se poate descărca de pe site-ul spitalului.
  Medicul curant aprobă cererea iar în caz de neaprobare va motiva refuzul.
  Aparținătorii vor primii confirmarea programării pe e-mail și prin SMS, se va menționa data, ora la care trebuie să se prezinte la poartă.

 5. RECOMANDĂRI
 6. Se recomadă ca vizitatorii să NU facă parte din categoriile persoanelor vârstnice, vulnerabile cu boli cronice: diabet zaharat, afecțiuni cardiovasculare, boli metabolice, pulmonare, hematologice, autoimune sau obezitate.
  Se recomandă ca vizitatorii să aibă un set de îmbrăcăminte de rezervă care să fie purtat sub echipamentul de protecție. Se recomandă ca ținuta să fie adecvată, lejeră, doamele sau dominșoarele să NU vină în rochie, fustă şi pe tocuri.
  Se recomandă ca la vizită, aparținătorii să NU aibă asupra lor obiecte personale de valoare.

 7. CIRCUITUL VIZITATORILOR
 8. La poartă se va completa triajul epidemiologic, formularul de declarație.
  Aparținătorul de la intrarea pe poarta principală și până la ieșire vor fi întotdeauna însoțiti.
  De la poartă până la zona de echipare vor fi conduși de dna. asistentă Héjja Iboya şi de dn. asistent Muşat Cătălin – aici ar fi bine să primească declaraţiile.
  În zona de echipare se va intra pe rând, maxim 4 aparținători o dată. Aparținători își vor depozita lucrurile personale în saci pe care îi vor sigila.
  Îndrumarea cu privire la tehnica de echipare se va realiza de dna. asistentă Héjja Iboya şi de dn. asistent Muşat Cătălin.
  După echipare până pe secțiile Covid, aparținătorii vor fi însoțiți de dna. asistentă Héjja Ibolya sau de dn. asistent Muşat Cătălin.
  La nivelul secțiilor aparținătorii vor fi preluați de asistenta de pe secție desemnată în acest sens, care de asemenea va monitoriza durata și desfășurarea vizitei.
  DDupă expirarea timpului de vizită toți aparținătorii vor fi însoţiţi de personalul secţiei, conduși în zona de dezechipare și îndrumați cu privire la tehnica de dezechipare. Dna. asistentă Héjja Iboya şi dn. asistent Muşat Cătălin îi va conduce ulterior înapoi în zona de echipare, pentru preluarea obiectelor personale.

 9. Vizitarea pacienților non-Covid-19
 10. Pe perioada internării în unitatea sanitară, pacientul non-Covid-19 poate beneficia de vizita unui membru al familiei. Aceste vizite se pot face pe perioada în care rata de incidență la nivelul județului Covasna este de sub 4/1000 de locuitori. Aparținătorii pot aduce în timpul vizitei pachete pacienților.
  Vizita pe secție se realizează în zilele de Luni, Miercuri și Vineri, în intervalul orar 15:00-16:00. Pacientul poate fi vizitat de o singură persoană pe zi, timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute.
  Personalul secției asigură echiparea aparținătorilor cu botoși, efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în secție.
  Măsuri sanitare ce se impun în timpul vizitei

  1. vizitatorul va purta mască
  2. vizitatorul își va dezinfecta mâinile și va purta botoși la intarea în secție.

  Vizita pacienților din ATI se face pe baza de programare în intervalul orar 13:30-14:30 și tot dna. asistentă Héjja Iboya şi dn. asistent Muşat Cătălin se vor ocupa de acestea.

  Vizita în secția de Neonatologie în continuare NU este permisă.

Couldn't make connection 2.